SLOVAKIA RING 2.5.2024 🥇

Letošní druhý závod na slovenském okruhu Slovakiaring dopadl velmi dobře. Stále se učíme pracovat s vozem a neustále provádíme spoustu úprav a oprav našich úprav. Pro tento závod bylo například kompletně přepracováno elektronické ovládání spojky, které nalezlo nové místo přímo za pákou spojky v motorovém prostoru. Dále jsme vylepšili pohyblivou oporu pravé nohy.

Tréninky se nesly v duchu testů a ověření funkčnosti techniky. Kvalifikace proběhla podle našich představ. Podařilo se nám předjet několik mnohem silnějších vozů. V prvním závodě jsme měli vynikající start, kdy se nám podařilo získat i nějakou tu pozici. Ovšem den je ještě dlouhý a nebylo by moudré tlačit vůz na maximum, když následuje ještě druhý závod. Závod jsme dokončili na 1. místě ve skupině B1.

Druhý závod začal trochu nervózně. Vlivem dlouhého stání v depu se aktivoval režim ESP, což jsme si nevšimly a na startu to bylo znát. Při průjezdu zatáčkami byl vůz tupý na plynu. Toto jsme si všimly až ve 3. kole. Během závodu jsme si všimly, že teplota vody v motoru nebyla ideální. Budík stále ukazoval kolem 120 stupňů. Raději jsme začaly šetřit vůz tak, aby se teplota vody pohybovala maximálně okolo 115 stupňů. Naštěstí se po závodě ukázalo, že čidlo teploty při 115 stupních proměřuje o 10 stupňů. I přes tyto nepříjemnosti jsme dokončily druhý závod na 1. místě ve skupině B1 a odvezly jsme si ze Slovenska plný počet bodů do celkového hodnocení.

Děkujeme všem našim partnerům a především firmě VEZEKO s.r.o.. Díky její podpoře máme spoustu motivace pokračovat v tom co děláme a posouvat se dál.