Masarykův okruh Brno 11.6.2024 🥇

Dne 11. června se na brněnském Masarykově okruhu konal třetí letošní podnik Carboniacupu. Celý den bylo krásné počasí, které slibovalo úžasný závodní den. První trénink se nesl ve znamení seznámení se s tratí po nočních chladných teplotách a zajetí nového brzdového obložení. V cíli prvního tréninku nám patřilo první místo s časem 2:51.430.

Druhý trénink jsme absolvovali již se starými brzdami, ale teplota tratě byla už velmi dobrá. Auto se chovalo ukázkově a vše fungovalo na 100%. Díky tomu se nám podařilo zajet náš nejrychlejší čas celého dne – 2:48.538, což pro nás znamenalo první místo.

Kvalifikace sice zlepšení času nepřinesla, ale i tak čas 2:49.637 stačil na první místo s náskokem 0,302 sekundy.

Start závodu byl pro nás velmi důležitý, jelikož se nám podařilo v první zatáčce předjet jezdce na Mazdě RX-8 a díky tomu jsme měli před sebou čistý vzduch. Ve druhém kole jsem však souboj s Mazdou vzdal, protože nemělo smysl ztrácet čas v tomto souboji. Tento vůz je oproti nám pekelně rychlý.

Zbytek závodu probíhal ve velmi příjemném tempu se souboji se soupeři na vozech jiných kategorií. Nakonec jsme si z brněnského autodromu odvezli úžasný pohár za první místo ve třídě B1 do 1600ccm.

Děkujeme všem našim partnerům a především firmě VEZEKO s.r.o.. Díky její podpoře máme spoustu motivace pokračovat v tom co děláme a posouvat se dál. Těšíme se na další závod.