Pannonia-Ring 8.8.2024🥇

Dne 8. srpna jsme se díky našim partnerům zúčastnili dalšího závodu na maďarském Pannonia Ringu. První trénink probíhal na mokré trati a při nízkých teplotách. Pneumatiky nebylo možné dostatečně zahřát, a vůz tak neustále klouzal. Do druhého tréninku se trať již lehce vysušila a teplota postupně stoupala, což nám umožnilo zahřát pneumatiky na provozní teplotu a zajíždět lepší časy. Třetí trénink už probíhal na zcela suché trati, což přineslo velmi příjemné svezení.

Kvalifikace se nám podařila na výbornou, podařilo se nám porazit několik vozů, což slibovalo zajímavý závod. V samotném závodě se nám na startu podařilo udržet startovní pozici a několik kol jsme bojovali s vozy Abarth, které na nás zezadu nepříjemně dotíraly. Po několika kolech nás na cílové rovince jeden z vozů Abarth předjel. Po pár kolech jsem se rozhodl pustit i druhý vůz Abarth, a to kvůli přehřívajícímu se motoru. Na této trati totiž řazení rychlostí vycházelo na velmi nevhodná místa, což mě nutilo jezdit dlouho v omezovači a motor se tak přehříval. Můj styl řazení (spojky) a brzdění jednou nohou mi neumožňoval častější řazení.

Přesto jsme si z Pannonia Ringu odvezli 🥇 místo ve skupině B1 a tím i plný počet bodů do celkového hodnocení. Děkujeme našim partnerům za podporu! @vezeko_cz @zalepeno.cz@ barttechcz